سنگ گرانیت یکی از سنگ های بسیار مقاوم و مستحکم است که در ساختمان سازی و مفروش کردن محوطه ها به طور گسترده ای استفاده می گردد.
خوب است بدانید که این سنگ استحکام و مقاومت بالایی داشته و در ایران به طور گسترده ای یافت می شود. خوب است بدانید که چگونگی تشکیل سنگ گرانیت به توده های مذاب منطه تشکیل آن برمی گردد.
چگونگی تشکیل سنگ گرانیت
سنگ گرانیت سنگی است که از سرد شدن تودههای مذاب اسیدی شکل گرفتهاست. گرانیت سمبل سختی، مقاومت و دوام است. سنگ خارا به رنگهای سفید، خاکستری، پرتغالی، سبز، مشکی، قرمز و غیره دیده میشوند. گرانیتها نسبت به سنگهای آهکی سختتر اما یکنواختتر هستند. سنگهایِ خارا به راحتی خش برنمیدارند و مقاومت آنها در مقابل حرارت بالا میباشد. گرانیت بهترین کاربرد را در سنگفرش بیرونی و در مکانهایی که در معرض عبور و مرور زیاد است دارد و نیز آن را میتوان در نمای بیرونی و سنگفرش داخلی ساختمان و پلهها استفاده نمود. معادن این سنگها در کشورهای آسیای میانه مانند هندوستان، چین، تایوان، ویتنام و ایران موجود است که بسته به عناصر تشکیل دهنده و خواص فیزیکی دارای ویژگی های متفاوت هستند. این ویژگی ها در کیفیت نهایی سنگ تاثیر مستقیم دارند که از جمله آن میتوان به جذب آب، مقاومت خمشی و سایشی و میزان عنصر آهن موجود در آن اشاره کرد. این نوع سنگ شامل ۲ نوع طبیعی و رنگشده میباشد که از انواع آن میتوان به سنگهایی با نام هلویی و نخودی و قرمز رنگ شده، بلک گالکسی، شانسی بلک، کارمن رد، بالتیک براون، مپل رد، جوپارنا، مولتی کالررد ولگابلو، بیداسر قهوهای، بیداسر سبز، باش پارادیسو، تن براون، سیلور پرل … اشاره کرد.
از آنجا که سنگ خارا سختی بالایی دارد، هزینه برش و فرآوری آن بیش از سنگهای آهکی میباشد و همچنین دارای طول عمر و دوام بسیار بالاتر از سنگهای آهکی است.